A A A

Διάχυση

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ηλεκτρονική μορφή του Λευκώματος στο οποίο συγκεντρώθηκε υλικό από την εφαρμογή των προγραμμάτων του ευρύτερου Project Συν-Φροντίζω. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα προαγωγής της ψυχικής ευεξίας στη σχολική κοινότητα μέσω σύγχρονων μέσων και διαδραστικών εφαρμογών. Το Λεύκωμα αυτό αποτελεί μία ολοκληρωμένη αποτίμηση των προγραμμάτων Στηρί-ζωντας στην κρίση, Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., WeC.A.R.E. 2012-2013 πιλοτική φάση και WeC.A.R.E. 2013-2014 κύρια φάση.

Για να δείτε το Λεύκωμα κάνετε κλικ εδώ

Το έντυπο «Ψυχολογική στήριξη των παιδιών σε καταστάσεις κρίσεων» αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας που έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους σημαντικούς ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν κρίσεις που βιώνουν τα παιδιά, με ειδική αναφορά και επίμετρο για την οικονομική κρίση. Στο έντυπο αυτό εμπεριέχεται ένα σύντομο θεωρητικό πλαίσιο αλλά και πρακτικές κατευθύνσεις προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να αισθανθούν πιο έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών και να τα στηρίξουν κατάλληλα.

Παρακαλούμε κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το έντυπο "Ψυχολογική Στήριξη των παιδιών σε καταστάσεις κρίσεων" με ένα επίμετρο για την οικονομική κρίση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Με τo ακόλουθo δελτίo θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δράσεις μας στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου Προγράμματος Συν-φροντίζω (Connecting for Caring) κατά τα σχολικά έτη 2011-2016. Με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στις διάφορες δράσεις του Προγράμματος. Η ενεργός συμμετοχή, η πίστη και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν κατέστησαν δυνατή την υλοποίηση και τον εμπλουτισμό του Προγράμματος με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας!

Για να δείτε το Newsletter του Project Συν-φροντίζω πατήστε εδώ

American psychological Association - Monitor on Psychology (October 2016)

A modern Greek Odyssey

With an innovative program based on Homer’s epic, Chryse Hatzichristou is helping teachers help their students

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 19-22 Νοεμβρίου 2015. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν η κ. Χ. Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.