A A A

Το Διεθνές πρόγραμμα “WeC.A.R.E.” είναι ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης εκπαιδευτικών και παρέμβασης στην τάξη που στοχεύει στην προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών και την ανάπτυξη διεθνούς δικτύου σχολείων με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολικών ψυχολόγων και μαθητών

(βλ. http://www.connecting4caring.gr/elearning/i18nlearning).

Το “WeC.A.R.E.” είναι μέρος του ευρύτερου πολυεπίπεδου προγράμματος πρόληψης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και παρέμβασης «ΣΥΝ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ» (“Connecting for Caring” C4C - http://www.connecting4caring.gr/content/video-c4c) που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.ΣΧΟ.ΨΥ)  http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr και την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας (Ε.Σ.Ο.Σ.Ε) http://www.esose.gr. Το Διεθνές Πρόγραμμα "WeC.A.R.E." φέτος υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Solidarity Now.


Συμμετέχοντες

434 εκπαιδευτικοί

287 σχολικές μονάδες

6742 ωφελούμενοι μαθητές

από 13 χώρες : Ελλάδα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Καναδά, Ολλανδία, Σουηδία, Αιθιοπία και Αυστραλία

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και η προαγωγή του θετικού σχολικού κλίματος μέσα από την υποστήριξη παιδιών, εκπαιδευτικών, σχολείων στις δύσκολες οικονομικές περιόδους.
Επιμέρους στόχοι είναι:

  • Η δημιουργία διεθνούς προγράμματος κατάρτισης εκπαιδευτικών, πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα (σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο).
  • Η ανάπτυξη διεθνούς δικτύου σχολείων- ως κοινοτήτων που νοιάζονται και φροντίζουν.
  • Η δημιουργία πολιτισμικών γεφυρών που προάγουν την ουσιαστική διαπολιτισμική κατανόηση, συνεργασία και δράση.
  • Η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής ανθεκτικότητας.
  • Η ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών.
  • Η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών- μαθητών.
  • Η διασύνδεση σχολείων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ

Για να δείτε το Newsletter μας κάνετε κλικ εδώ