A A A

Νέα & Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η κ. Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας και του ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ στην εναρκτήρια ομιλία της ως Προέδρου του International School Psychology Association στο πλαίσιο του 44th  International School Psychology Association Conference,July 5-9, 2023, Bologna επεσήμανε την σπουδαιότητα της ανάπτυξης διεθνούς πρωτοβουλίας με τίτλο International Synergy and Dialogos που περιλαμβάνει διεθνή webinars επιμόρφωσης, δράσεις διασύνδεσης και εκπαίδευσης με τη συμμετοχή καθηγητών/τριών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών διαφόρων χωρών και project για την ενίσχυση των σχολικών κοινοτήτων διεθνώς.

Εικόνα1 2

Στο πλαίσιο του 44th   International School Psychology Association Conference, July 5-9, Bologna ήταν έντονη η παρουσία μελών ΔΕΠ, ΕΔΥΠ και Υποψήφιων Διδακτόρων Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ) καθώς και επιστημονικών συνεργατών του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας με συμμετοχή σε συμπόσια και εισηγήσεις: αναπλ.καθ. Αμάντα Φιλιππάτου, επικ. καθ. Κατερίνα Λαμπροπούλου, επικ. καθ. Παναγιώτης Λιανός, επικ. καθ. Παναγιώτα Δημητροπούλου, Δρ. Ρούλα Υφαντή, Δρ. Βίκη Νικολοπούλου, Δρ. Κατερίνα Γεωργαντή, Δρ. Νίκη Γεωργακάκου-υποψ. Δρ. Γιώργος Γεωργουλέας και Υποψ. Δρ. Δανάη Αθανασίου. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και συμμετοχή σε συμπόσια μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ): Ελένη Παραγυιού, Μαρία Βάθη, Παρασκευάς Δεληβοριάς, Μάριος Καραμουσούλης, Λεωνίδας Αρβανιτάκης, Αστέριος Γκατζόνης, Λάμπρος Πέτσης, Πέτρος Γεωργοπάλης, Ζαμπέτα Παπασταύρου, Χριστίνα Παπαζήση, Δέσποινα Παράσχη, Λυδία Αραπαντζή, Ελευθερία Μάλλη. Σημαντική ήταν ακόμη η συμμετοχή των μεταπτυχιακών μας φοιτητών/τριών σε workshop  της Προέδρου του Εθνικού Συλλόγου Σχολικών Ψυχολόγων, ΗΠΑ (NASP) Dr. Celeste Malone σχετικά με την εποπτεία και την κατάλληλη υποστήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σχολικής ψυχολογίας.

Τέλος, ήταν ιδιαίτερη χαρά, στο πλαίσιο του International School Psychology Association Conference, Bologna, να λάβει χώρα η βράβευση από την Πρόεδρο του Διεθνούς Συλλόγου Σχολικών Ψυχολόγων (ISPA) καθ. Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών Σχολικής Ψυχολογίας των πανεπιστημίων: University of Bologna, University of California, Santa Barbara, Pontifical Catholic University of Campinas, Brazil και ΕΚΠΑ (μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες Ελένη Παραγυιού, Μαρία Βάθη, Παρασκευάς Δεληβοριάς, Μάριος Καραμουσούλης) για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σχολικής ψυχολογίας και την ανάδειξη καλών πρακτικών για την στήριξη των παιδιών/σχολείων/οικογενειών σε διαφορετικά εκπαιδευτικά και πολιτισμικά πλαίσια. Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σχολικής Ψυχολογίας τιμήθηκε επίσης με το Cal Catterall Fund Award. Επίσης, η Υποψ. Δρ. Δανάη Αθανασίου, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας και chair of the ISPA Student Membership and Networking Committee βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στη διασύνδεση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σχολικής ψυχολογίας διαφόρων χωρών και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών και συνεργατικών διεθνών δράσεων.

https://hub.uoa.gr/international-awards-for-members-of-the-scientific-team-of-the-school-psychology-laboratory/

Δείτε όλα τα νέα για τις  δράσεις του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας για τη στήριξη σχολείων και οικογενειών  στο νέο μας ενημερωτικό δελτίο εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η κ. Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ  έχει αρχίσει τη θητεία της ως Πρόεδρος του International School Psychology Association μετά την εκλογή της από μέλη της Εταιρείας διεθνώς.

Η κ. Χατζηχρήστου στο πλαίσιο των καθηκόντων της έχει αρχίσει την ανάπτυξη διεθνούς πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με τίτλο International Synergy and Dialogos που περιλαμβάνει webinars επιμόρφωσης, δράσεις διασύνδεσης και εκπαίδευσης με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών διαφόρων χωρών και project για την ενίσχυση των σχολικών κοινοτήτων διεθνώς.

Η κ. Χατζηχρήστου έχει εκλεγεί επίσης Executive Board Member, Trainers of School Psychologists, USA με τριετή θητεία. Συμμετέχει επίσης ως μέλος  του Futures Steering Committee για τη διοργάνωση του  Futures Conference in School Psychology, USA (το Συνέδριο αυτό διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια και καθορίζει τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Σχολικής Ψυχολογίας ως επιστήμης και επαγγέλματος στις ΗΠΑ και διεθνώς).

Η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντική διεθνή διάκριση για το Τμήμα Ψυχολογίας και το Εθνικό  και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

https://hub.uoa.gr/international-distinction-for-the-professor-of-nkua-mrs-chatzichristou/

 

Δείτε όλα τα νέα για τις  δράσεις του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας  για τη στήριξη σχολείων και οικογενειών  στο νέο μας ενημερωτικό δελτίο εδώ

Το 3ο Σχολείο Σχολικής Ψυχολογίας με τίτλο «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων μαθητών στη σχολική κοινότητα. Πρακτικές και παρεμβάσεις ευαισθητοποιημένες στις ψυχολογικές ανάγκες παιδιών/εφήβων που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες»,που διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» και το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2020 & 28 Μαρτίου 2020,αναστέλλεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων με γνώμονα την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Λυπούμαστε για αυτή την αναβολή λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Σχολείου Σχολικής Ψυχολογίας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210-7277590

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής