A A A

Θέμα του Summer School

«Response to intervention: A system of improving the learning and behavior outcome for all students»

Ένα σύστημα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας στη μάθηση και στη συμπεριφορά για όλους τους μαθητές) και εισηγητής θα είναι ο Dr. George M. Batsche, Professor and Co-Director, Institute for School Reform, School Psychology Program, University of South Florida.

Το Summer School διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, και το Δίκτυο Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας. Aπευθύνεται σε ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε μέλη ΔΕΠ και σπουδαστές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών.



Στόχοι του Summer School

  • να διαμορφώσει το θεωρητικό πλαίσιο το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης ενός μοντέλου «ανταπόκρισης στην διδασκαλία και αποτελεσματικών παρεμβάσεων» που θα είναι λειτουργικό στην ελληνική σχολική πραγματικότητα και
  • να προχωρήσει σε διασύνδεση των Πανεπιστημίων και της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικών, ψυχολόγων) προκειμένου να εφαρμοστεί σε πιλοτικό επίπεδο το μοντέλο αυτό σε ορισμένα σχολεία της χώρας.



Ημερομηνίες Διεξαγωγής

26-27 Ιουνίου 2010, Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή, Σπέτσες

Πρόεδροι: Χ. Χατζηχρήστου, Η. Μπεζεβέγκης

Εισηγητής: Prof. George M. Batsche, Institute For School Reform, School Psychology Program, University of South Florida, USA.